Treniraj trenera

Edukacija nastavnika razredne i predmetne nastave, psihologa, pedagoga, logopeda i edukacijskih rehabilitatora u osnovnim školama te odgajatelja u vrtićima o efikasnim načinima prepoznavanja i suzbijanja rodnih stereotipa.

Pokreni aplikaciju
Treniraj trenera
Illustration yellow-flipped

Vodič kroz platformu – kako koristiti platformu

Interaktivna platforma vodi vas kroz realne situacije i potiče na razmišljanje o rodnim stereotipima u svakodnevnom radu. Kroz logične korake objašnjava se pozadina svake situacije te vam se nude preporuke kako postupiti, što reći, kako reagirati.

Illustration yellow

O programu

Jednakost IN – Stereotipi OUT je obrazovni program razvijen za nastavnike i stručne službe u osnovnim školama, te odgajatelje u vrtićima s ciljem lakšeg prepoznavanja pristranosti i rodnih stereotipa. Program je prilagođen za online provedbu. Sastoji se od interaktivnih digitalnih karata koje opisuju uobičajene situacije kojima se podržavaju rodni stereotipi, potiču diskusiju i opisuju razloge koji dovode do uobičajenih reakcija. Dodatno, kroz kratke filmove se prikazuju situacije u školskom okruženju kako bi se razvio što vjerodostojniji doživljaj situacije. Karte i video služe kao podloga za diskusiju u potrazi za odgovarajućim rješenjem u sličnim situacijama.

Više
Image
Illustration blue

Priprema za radionicu

Kako biste se uspješno pripremili za provedbu radionice potrebno se usmjeriti na ulogu koju ćete odigrati kao trener. Vaša uloga je vođenje kroz radionicu i facilitacija diskusije među sudionicima. Grupu ćete voditi kroz edukacijske materijale i različite aktivnosti. Postavljat ćete pitanja kako biste potaknuli raspravu i uzajamno učenje te ćete se potruditi da svi sudionici imaju priliku aktivno sudjelovati i iznijeti svoje mišljenje. Za pomoć u pripremi pratite Vodič za trenere koji detaljno objašnjava tijek radionice. Svaki od jednakost IN – stereotipi OUT treninga sastoji se od 5 koraka kroz koje ćete voditi sudionike. Za uvodni dio svake radionice možete koristiti prezentaciju jednakost IN – stereotipi OUT.

Više
Image

kinemaster download kinemaster kinemaster for pc Ativador Windows 8, 8.1   . ativador office 2019