Regionalno predstavljanje edukacije ”Pobudimo jednakost” za smanjenje stereotipa u obrazovanju

7. veljače 2023.

Regionalno predstavljanje edukacije ”Pobudimo jednakost” za smanjenje stereotipa u obrazovanju

U srijedu, 8. veljače, od 13 do 15 sati, održat ćemo u Čakovcu, u dvorani Zrinski/zgrada Scheier, regionalno predstavljanje programa edukacije za smanjenje rodnih stereotipa u obrazovanju. 

Razgovarat ćemo o vrlo važnoj temi, obrazovanju i budućnosti naše djece  s predstavnicima regionalne i lokalne vlasti, nastavnicima/nastavnicama, stručnjacima/stručnjakinjama i predstavnicama poslovnog sektora.

Pokazat ćemo što se već radi da bi dječaci i djevojčice s pouzdanjem gledali na svoje buduće obrazovanje i karijeru, i da bismo ih svi zajedno ohrabrili da ih biraju u skladu sa svojim vlastitim sklonostima i sposobnostima. Saznat ćemo i što poslodavci očekuju od svojih budućih zaposlenika i zaposlenica, kako vide poslove budućnosti, te koliko su im važne jednake prilike da muškarci i žene  pokažu svoja znanja i sposobnosti. Želimo konačno vidjeti što možemo još učiniti za veću jednakost u obrazovanju.

U panel raspravi će sudjelovati Matija Posavec, župan Međimurske županije, Ljerka Cividini, gradonačelnica grada Čakovca, Sandra Breka-Ovčar, ravnateljica Gimnazije Josipa Slavenskog, Paulina Degiuli, stručnjakinja za upravljanje ljudskim potencijalima, SPAN, te Diana Kobas Dešković, predsjednica udruge MODE 1.

Odgovorit ćemo na pitanje tko će im reći kako da ostvare svoje profesionalne snove neopterećeno očekivanjima, slušajući svoje srce i interese. Ispričat ćemo im i što ih čeka na radnom mjestu po završetku obrazovanja.

Pridružite nam se i prijavite OVDJE!