Održana još jedna radionica o uklanjanju stereotipa u školama

15. svibnja 2023.

Održana još jedna radionica o uklanjanju stereotipa u školama

Credits: Max Fischer/Pexels

Danas smo održali još jednu radionicu za nastavnike i nastavnice, te stručne suradnike i suradnice Osnovne škole Bedekovčina.

Radionica je održana pod stručnim vodstvom Jasne Dumičić, prof. psihologije koja ima preko 20 godina iskustva u području razvoja i edukacije odraslih.

Cilj radionica je ukazati na situacije u kojima se javljaju stereotipi o djevojčicama i dječacima, čime olakšavamo sudionicima i sudionicama u nastavnom procesu da prepoznaju i ispravno reagiraju, kako bi sva djeca bila što slobodnija u izboru obrazovanja i karijere za koju imaju sposobnosti i sklonosti, te kako bi s pouzdanjem i ambicijama razmišljali o svojem budućem životu i radu.

Tijekom radionice radimo na tome kako prepoznati nesvjesnu pristranost kod sebe i drugih, te kako na nju najbolje reagirati. Kroz različite situacije i zadatke usvajajmo temeljna znanja o sterotipima, osvještavamo postojanje vlastitih rodnih stereotipa, nesvjesnih pristranosti i očekivanja od rodnih uloga, te učimo kako primjeniti strategije za suočavanje s njima u svakodnevnim situacijama.

Nakon radionice, polaznici i polaznice dobivaju pristup edukacijskim materijalima u digitalnom obliku i printu, koje će koristiti u radu s kolegicama i kolegama, roditeljima i djecom.

Postanite i vi nositelji promjena u svojim školama i prijavite se za besplatne radionice na kindle.equality@gmail.com !

Pobudimo Jednakost i stvorimo škole za buduće generacije!