Javna tribina ‘Tko će im reći?’ – Škole za budućnost bez rodnih stereotipa

9. prosinca 2022.

Javna tribina ‘Tko će im reći?’ – Škole za budućnost bez rodnih stereotipa

12. prosinca 2022. u 11 sati, u prostorijama Gradske knjižnice i čitaonice “Metel Ožegović” u Varaždinu održat ćemu javnu tribinu o jednakosti i otklanjanju stereotipa u obrazovanju.

Tribinu će otvoriti zamjenik gradonačelnika Varaždina Miroslav Marković, a izlaganje o rodnoj ravnopravnosti i stereotipima u obrazovanju održat će prof. dr. sc. Blaženka Divjak. Dijana Kobas Dešković, predsjednica udruge MODE1, predstavit će edukacijsku platformu “Treniraj trenera“.

Nakon toga održat će se panel rasprava, čije su sudionice Vesna Vrček, ravnateljica Graditeljske, prirodoslovne i rudarske škole, Sanja Posavec, ravnateljica II. Osnovne škole Varaždin, te Etelka Kožar, menadžerica ljudskih potencijala tvrtke Mobilisis.

Raspravu će moderirati dr. sc. Eva Brlek.

Na ovom događanju ćemo vas upoznati i s preliminarnim rezultatima istraživanja provedenom među osnovnoškolcima i osnovnoškolkama o tome kako oni vide jednakost u školi, a i prikazat ćemo obrazovnu platformu koju smo razvili za raspravu i učenje o ovoj temi.

Kampanju „Tko će im reći?“ provodimo da bismo povećali svijest o tome što svi pojedinačno i zajedno trebamo učiniti da bi djeca i mladi stekli vještina, znanja i samopouzdanje koje će im omogućiti da budu spremni u uvjetima jednakosti sudjelovati u obrazovanju, gospodarstvu i društvu budućnosti.

Tribinu organiziramo u okviru projekta „Jednakost IN Stereotipi OUT – Nastavnici za buduće generacije“, kojeg provodi MODE1 u partnerstvu s Gradom Zagrebom i udrugom AFA,  financira ga Europska komisija kroz program „Prava, jednakost i građanstvo“, a sufinancira Ured za udruge Vlade RH.

Budite dio promjene i prijavite svoj dolazak OVDJE.

Pobudimo jednakost i stvorimo škole za buduće generacije!